Go'motion

Motion og sundhed

Skridttællere

Jawbone UP3 – Test

Jawbone UP3 er, efter min mening, den hotteste fitness tracker på markedet. Ligesom de tidligere Jawbone modeller, kan denne måle søvn, kalorier, søvnmønstre, og som en ekstra feature, kan den også måle puls. Den sidste feature, er en af de største forskelle mellem Jawbone UP3 og andre Jawbone produkter på markedet.

[one_half][tie_list type=”thumbup”]

  • Moderne design
  • God batteri holdbarhed
  • En af de bedste app’s på markedet
  • Ekstrem præcis måling

[/tie_list][/one_half]

[one_half_last]

[tie_list type=”thumbdown”]

  • Ikke vandtæt
  • Lidt irriterende lås
  • Intet display

[/tie_list]

[/one_half_last]

Jawbone er stolte af den. De siger selv, at UP3 er verdens mest avancerede tracker de har skabt, pakket med sensorer og nye features.

I dets tidlige design, var Jawbone’s intention at gøre UP3 vandtæt op til 10 meter, i modsætning til de fleste andre trackers der bare er stænktætte. Desværre så fandt de ud af, at lige netop det, var svært at opnå, så de måtte droppe de planer. Det er netop på grund af, at de gerne ville have den feature med, at Jawbone UP3 blev forsinket.

På papiret giver UP3 ny teknologi til fitness industrien, og er en biometrisk sensor i et slankt, moderne design.

Design og specifikationer.

Både Jawbone UP og Jawbone UP24 har længe været mine favoritter, takket være deres form og design. Små, nemme at have på, og lå lige der hvor det var et mix af et sporty design, men stadig et moderne armbånd. Jawbone UP3 er lille, og ser ud til mest at være designet til kvinder, der godt kan lide en lidt mere stilren fitness tracker.

Dets indre er forseglet af et lækkert blødt og behageligt gummi/plastik armbård, der i dets design er tykkere på toppen, hvor en aluminiumskasse indrammer den trykfølsomme sensor, og tre LED status pærer. Et dobbelt tryk på sensoren, lader dig se hvilket program du er i. En orange løbende mand indikere aktivitet, og en blå måne indikerer at du nu tracker din søvn.

Jawbone UP3 har den samme låsemekanisme som UP2. En lille lås, som jeg har haft en del problemer med. Jeg blev simpelthen nødt til at justere det en del gange, da det bruger friktion til at holde det i den position, du har sat den i. Desuden har den “låst sig op” et par gange, når jeg har sovet, eller løbet, og er næsten faldet af.

Inde i selve armbåndet, er der nogle metal studser spredt ud gennem gummiet. Det er de bio-metriske sensorer, der kan måle puls, åndedræt, hudtemperatur med mere.

Disse studser, er beregnet til at være i konstant kontakt med din hud, og derfor er armbåndet nødt til at sidde ordenligt, ellers vil sensorene ikke opfange korrekt data. På sigt har Jawbone lovet, at tilføje endnu flere funktioner, der kan gøre ekstra brug af disse sensorer.

Ligesom tidligere generationer, har UP3 ingen skærm. Sammenlignet med andre produkter, som for eksempel Fitbit Charge HR, og den mangel på skærm er stadig et stort savn. Men der er dog en kæmpe fordel ved en tracker uden skærm: Jeg brugte UP3 i over en uge, dag og nat, og jeg behøvede ikke oplade den en eneste gang.

En af de features som jeg godt kan lide er, det er måden man oplader den på. Pakken indeholder en USB dongle, som man kan sætte på bagsiden af armbåndet. Den er bøjelig, og kan derfor sættes i forskellige positioner, og gør opladningen nem og ubesværet.

Features.

Lige meget hvilke af Jawbones trackers du køber, så er du nødt til at bruge Jawbones UP app. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da styrken i Jawbone ligger i appen. Det er ikke bare endnu en Fitness tracker app på markedet. Jawbone overskygger konkurrenterne ved at tilbyde en simpel, men fuldstændig superb grænseflade.

Hvad jeg ikke forstår er, hvorfor Jawbone har to forskellige apps, en for ældre og en for nye trackers. Der er nogle der påstår, at de har lavet den nye app, for at kunne lade den gamle app (og trackers) udgå, uden at det så påvirker de nyere.

I appen er der også en smart træner, som holder styr på din aktivitet, og sammenholdt med din puls, kommer den med rigtigt brugbare anbefalinger. En anden god feature er dets evne til at holde styr på, og kategorisere aktiviteter eller søvn. Noget du som bruger måske ikke lige havde tænkt på at sætte op, eller måle på. Disse aktiviteter kommer i en daglig nyhedsstrøm, og er ret godt organiseret.

En anden funktion som er en af Jawbone’s styrker, er dets brugeres mulighed for at konkurrere mod venner som også har en Jawbone. Appen giver dig mulighed for at tilføje venner og familie, og give dig en motiverende besked, som lyder noget i retning af : Folk der konkurrerer går i gennemsnit mere end folk der ikke gør”.

Som i tidligere generationer, så er det muligt at sætte flere alarmer, og påmindelser så som, nu er det tid til at gå, husk at købe ind, og så videre. Den smartphone du har koblet sammen med Jawbone UP3 virker som en forlænget arm. Den ene vibrerer, mens den anden viser dig beskeden.

En af de andre fede ting ved Jawbone er dets 3-parts kompatibilitet. Som bruger kan du forbinde Jawbone UP appen med hundredevis af 3-parts apps, platforme og eksterne fitness trackers. Den virker med Android, iOS og lader dig synkronisere dage fra telefonens accelerometer, men også andre enheder som for eksempel smart ure.

Når vi snakker om notere hvad du spiser, så har UP app’en en imponerende liste af emner der kan gøre det nemt at beregne dit daglige kalorieindtag. Så selv om du har en anden Fitness Tracker, så er Jawbone App’en stadig et rigtigt godt valg.

Jawbone Pris og batteri holdbarhed.

Når det kommer til batteriet, så er Jawbone UP3 på samme niveau som dets konkurrenter. Jeg var i stand til at bruge UP3 uden at oplade den i over en uge. Desuden så er den fuldt opladt på cirka en time, og det kan gøres via den medfølgende USB dongle.

Prisen er til gengæld lidt pebret, men den koster det samme som fx. Fitbit Charge HR.

Konklusion.

Det er absolut en af de bedre fitness trackers, hvis ikke den bedste. De nye funktioner siden sidste generation, som puls måling, og måling af REM søvn. På papiret var den alt hvad jeg ønskede mig, og efter af have brugt den i over syv dage, så er det stadig den jeg bruger.

Hvis du kan få bugt med låsen, så er Jawbone UP3 helt klart et rigtigt godt bud på den perfekte tracker.