Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

Hvad siger din puls om dit helbred

Nye studier viser, at din risiko for at få diabetes, kan afsløres ved at tælle dine hjerteslag. Rapporten som blev publiceret i International Journal of Epidemiology, har undersøgt mere end 73.000 mennesker. Det som forskerne observerede var, at en hurtig puls var associeret med en højere risiko for at udvikle diabetes.

Forskerne vurderede også syv ældre undersøgelser, med med end 98.000 mennesker involveret, og fandt ligende resultater der. I den gennemgang, fandt de at dem med en højere puls, havde op til 59% større chance for at udvikle diabetes, sammenlignet med dem med en lavere puls.

Et normalt hjerte i hvile har en puls mellem 60 og 100 slag i minuttet. De fleste af os har mellem 65 og 85 slag i minuttet, siger Erica C. Jones, MD, Direktør af Weill Cornell Medical College’s HeathHealth program. Dem som har en hvilepuls over 85, har en højere chance for at udvikle diabetes. De fandt en sammenhæng siger hun, men det er svært at sige, om en højere puls leder til en øget risiko for diabetes, eller om diabetes giver en højere puls.

Lige meget hvad, så er der grund til at blive checket, hvis din hvilepuls er over 85, især hvis der er diabetes i familien.

Mål din puls:

For at måle din hvilepuls, så check din puls, og tæl antallet af slag i et 15 sekunders interval, og så gange tallet med fire. Eller du kan bruge en puls måler.

Det er ikke den første undersøgelse, der drager en sammenhæng mellem din hvilepuls, og dit helbred.