Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

3 tricks til at hjælpe mod hæl- og fodsmerter

En af de mest almindelige årsager til hæl- og fodsmerter, skyldes Plantar Fasciitis, som er en betændelse der løber langs bunden af din fod. Er du ramt af hæl- og fodsmerter, så giver vi dig her 3 tricks til hvordan du kan lette smerterne.

Morgen væg stræk

En af de bedste måder at strække sine muskler på, er ved at lave denne øvelse. Som man både kan lave op af en væg, men også sagtens kan gøre sammen med en partner som på vist på overstående billede. Stå barfodet foran en væg, tryk begge hænder mod væggen og læn dig frem. Du kan nu mærke en strækning langs bagsiden af dit ben og hæl. Hold stillingen i 30 sekunder, skift side og gentag øvelsen.

Frys og rulle

Massage ruller er rigtig gode til de ømme fødder. Mange af disse ruller egner sig til at fryses/køles. Så smid rullen en tur i køleskabet eller fryseren, placere foden på den, og lad den langsomt rulle under svangen af foden i ca. 5 minutter af gangen. Skift fod og gentag øvelsen. Hvis du ikke har en massage rulle, så kan du eventuelt bruge en ½ liters vandflaske.

Gnid og dybe tryk

Brug begge tommelfingre til at lave dybe tryk langs fødderne, hælen og lægmusklerne. Fortsæt i 1 minuts tid, skift fod og gentag øvelsen.

Hvis dine hæl- og fodsmerter, ikke er i bedring, eller måske endda er blevet forværret efter 1-2 uger, kan det være en god ide at få en ortopæd til at tage et kig på foden.

Ud over et par gode sko, så kan de rette sokker også afhjælpe problemer med smerter i hæl og tå. Faktisk er strømperne også ret vigtige, hvilket der ikke er mange der er klar over.