Go'motion

Motion og sundhed

Stavgang

Stavgang teknikker

Når du skal igang med stavgang, så er kan det i starten føles lidt underligt at gå med stavene, og du kan føle at du ikke får den maksimale effekt ud af det. Men her er der tre nemme teknikker som du kan lære, og bruge i din daglige træning.

Du behøver ikke ligge dig fast på en enkelt teknik når du går, men du kan med gode resultater også skifte imellem dem, afhængigt af humør og rute.

Vekselsving

Dette er den mest almindelige form for stavgang, og du skal blot bevæge stavene ganske naturligt, og de skal følge dine arme, ganske som når du går normalt. Det vil sige, du fører skiftevis højre og venstre stav frem, og samtidig skiftevis højre og venstre ben, men modsat af armene. Det vil sige, når højre ben er fremme, er venstre arm tilbage.

Du skal cirka sætte staven i jorden, ved den forreste fods hæl, så du næsten trækker kroppen frem ved hjælp af stavene. Hold dine skuldre sænker, og løft blikket så du kigger fremad. Når du sætter af fra underlaget, så sæt af med storetåen, så du kommer til at bruge dine lægmuskler meget mere. Husk at have et solidt greb om staven når du trækker dig fremad, men når først du har staven bagved kroppen, så bare slip grebet så det bliver helt løst.

Bruges bedst på plant underlag.

Parallelsving

Her fører du begge arme fremad på samme tid, og sætter stavene i jorden ved hælen på den fod der er forrest. Træk nu kroppen fremad med begge arme samtidig, og skub bagud med begge arme. Løsn grebet om stavene når de er kommet bagved kroppen.

Du kan med god fordel veksle mellem vekselsving, og parallelsving, eller hvis du skal op eller ned af rigtigt stejle bakker.

Skigang

Denne teknik er den mest krævende, men den gør også at dine skridt bliver længere, og at du forbrænder flere kalorier.

Du skal forestille dig, at du har et par ski på fødderne, og når du sætter af, så skal du gøre det med ekstra afsæt. Dine bevægelser vil blive mere hoppende, og dine armbevægelser vil også blive større. Du skal have fokus på, at gøre dine skridt mere lange, og gøre bevægelserne mere glidende. Staven skal sættes i jorden, der hvor din hæl på forreste fod rammer.