Go'motion

Motion og sundhed

Udstyr

Stave til stavgang – Nordic Walking stave

Stave til stavgang kan være svære at finde i en ordenlig kvalitet, især når ikke man ved hvad man skal kigge efter, et mærke går man dog aldrig helt galt i byen med, og det er Nordic Walking Stave.

Når du er ude for at kigge efter en stav til din stavgang, så er det vigtigt at den passer til dig. De fleste stave fra Nordic Walking kan indstilles i længden, den vi har valgt at anbefale her, hedder Aserve teleskopstang, og er en teleskopstang. Det vil sige, at den kan indstilles fra 85 cm i længden, og helt op til 135 cm. Det burde række til de flestes behov.

En god tommelfingerregel for at indstille stavens længde er, din højde i cm x 0,7.

Så hvis du er 170 høj, så ganger du med 0,7 – 170 x 0,7 = 119. Så skal stavens længde altså være 119 cm.

Hvis staven er for høj, kan du risikere spændinger i nakke og skuldre.

Husk at når du går med en stav, så skal du:

  1. Holde staven i et løst greb
  2. Begynd at gå i et rask tempo
  3. Lad stavene følge armens naturlige sving
  4. Du må ikke lade stavene slæbe bag dig, du skal bruge dem aktivt til fremdrift, ellers hjælper de ikke noget.

Hvis du vil vide mere om den rette teknik, så tag et kig her.

Aserve’s stave vejer kun 260 gram pr. stav, og er lavet i et rigtigt godt materiale, og der medfølger et sæt kraftige fødder. Ikke i plastik, men lavet i en god kvalitets gummi. Desuden er staven udstyret med en handske, som er nødvendig for at få det maksimale udbytte ud af staven.

Når du bruger en stav når du går, så vil du opleve at du går både hurtigere og længere, og desuden aktiverer du mere af din krop. Det vil sige, at du faktisk forbrænder flere kalorier. Så du taber dig faktisk mere, hvis du går stavgang, i stedet for bare at gå normalt som du plejer.