Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

6 tips til gåture i varmen

Lad ikke de høje temperaturer, ødelægge din træning.

De ekstra timers dagslys her om sommeren, gør det til en perfekt sæson for at være mere aktiv udenfor. Varmen kan dog afskrække, selv de mest dedikerede udendørs motionister. Vi giver dig derfor, 6 tips til gåture i varmen, så du får en optimal og sikker træning.

  1. Din krop skal vænne sig til varmen. Uanset hvor meget du end ønsker at give den en ekstra skalle med træningen, så er det vigtigt at du lytter til din krop – især i varmen. Start derfor stille og roligt ud. Sæt dig et mål for hvor langt du vil gå, og så sæt tempoet op efterhånden som du nærmer dig. Når det er varmt udenfor, er det vigtigt at man lader kroppen vænne sig til varmen, før man sætter tempoet op.
  2. Planlæg dine gåture. Om sommeren, når det er varmt udenfor. Er det vigtigt at man får planlagt sine gåture, så man ikke går når det er varmest udenfor. Få derfor planlagt dine gåture, så du enten får gået om morgenen/formiddagen, eller om aftenen. At gå mellem klokken 12-16 på de varme dage, er noget man helst skal holde sig fra.
  3. Vælg det rette tøj. Når man skal være aktiv, er det altid en god ide at bære svedtransporterende tøj. Men især i sommer månederne er det ekstra vigtigt, at man har det rette tøj på, så man ikke overopheder kroppen. Svedtransporterende tøj sørger for at fugten ikke sætter sig, og din krop vil derfor forblive mere kølig selvom du er aktiv. Det er også en god ide at vælge svedtransporterende sokker, det hjælper også med at forhindre vabler.
  4. Forøg dit indtag af vand. Det er vigtigt at man husker at drikke ekstra meget vand, når det er varmt udenfor – og især når man er aktiv. Husk derfor altid at have en flaske med vand med dig.
  5. Beskyt din hud. Det er vigtigt at bruge en høj SPF solcreme, så du ikke ender med at blive solskoldet. Husk også at smøre solcreme i nakken, på spidsen af dine øre, og på dine hænder. Steder som mange glemmer, men som ofte ender med at blive solskoldet, når man er aktiv udenfor. Vi anbefaler også, at man tager en hat på, når man skal ud at gå ture. På den måde ender man ikke med en rød hovedbund. Har du mulighed for det, så se om du ikke kan finde en rute som indeholder både sol og skygge.
  6. Husk det er kalorier du skal brænde. Mange der vælger at være aktive i varmen, glemmer at huske på, at det er kalorier de skal brænde, og ikke deres hud. Så i stedet for at bruge for lang tid ude i solen. Så vælg en kortere rute, og maksimer i stedet din gåtur ved at bruge hele spektret af din arm, til at svinge med.

Leder du efter tøj du kan gå i, så tag et kig her