Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

3 ting du bør vide før du køber en dyr fitness tracker

Da min søster og jeg byttede gaver sidste jul, der gav vi hinanden en fitness tracker. Vi var nemlig begge enige om, at dette var året, hvor vi begge skulle komme i form. I noget tid var vi hooked, vi talte skridt, sammenlignede vores søvn, og konkurrerede om at være den mest aktive. Så, mindre end seks måneder efter, gik begge vores trackere i stykker – Faktisk inden for 14 dages mellemrum. Irriterende og ikke mindst dyrt, når man tog prisskiltet i betragtning. Men ud over det, var det ikke det store tab, da vores store interesse for de førnævnte data var forsvundet måneder før.

Jeg overvejede at anskaffe mig et Apple Ur, men lige før jeg trykkede “køb” på knappen, der fortrød jeg. Behøvede jeg virkeligt sådan et dyrt ur, og hvad kan det gøre for mig? Når man kigger på at Fitbit har solgt 10 millioner enheder i 2014, så må man sige de gør et godt job med at motivere os og få os op af stolene. I hvert fald mens det er spændende at kigge på data. Men nye undersøgelser viser, at du faktisk bare behøver din smartphone for at få dig op og gå.

Smartphones er faktisk gode til at tælle skridt.

Wearables, er data-elskerens drøm, med alle de grafer, kurver og diagrammer som de tilbyder, men hvis du bare vil tælle dine skridt, så behøver du faktisk bare den rette app.

I en nylig undersøger fandt forskere fra Pennsylvania University ud af, at smartphones faktisk gjorde et rigtigt godt arbejde med at tælle skridt. Gennem deres research, spurgte de voksne om at gå mens de brugte et utal af forskellige trackers, heriblandt Fitbit Flex, Nike Fuelband, Jawbone UP24, men også med en iPhone 5s og en Samsung Galaxy S4. iPhonen kørte tre forskellige app’s, Fitbit, Health Mate og ProtoGeo Oy Moves, og Galaxy S4 kørte med Android app’en Moves.

Resultatet? Telefonerne kom tættest på hvad angik antal skridt. Smartphone app’s havde mindre afvigelser end de andre enheder. Trackers på telefonen var typisk 6% fra, mens for eksempel Nike Fuelband var 22,5% fra. Det sammenholdt med det faktum, at mange apps faktisk er gratis, og trackers ikke er, er et ret stærkt argument for at du bare skal bruge telefonen.

Der hvor en fitness tracker er mere brugbar end smartphonen, er for situationer hvor du ikke kan bruge den. Som når du svømmer, eller laver aerobic eller Zumba eller noget i den retning. Selv pulsen kan din telefon måle, ved at bruge dets blitz og kamera.

Hvis du vil have af vide hvor mange kalorier du har forbrændt, så kan du bruge for eksempel Moves, Fitbit app’en eller mange andre.

Både trackers og smartphone app’s kan starte en forandring. Hvad der er afgørende er hvad du beslutter dig for at gøre. Nogle vil have det helt store, og masser af data, mens andre bare vil tælle skridt, og der gør smartphonen det faktisk udemærket.