Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

Find det rette fodtøj til vandreturen

Nyder du at vandre? Uanset om du vandrer på stier i det danske land, eller du foretrækker at tage en tur nordpå og vandre i de norske fjelde eller svenske skove, er det vigtigt, at du har det rette fodtøj. Mange starter med at vandre i løbesko eller sneakers, og selvom det godt kan lade sig gøre, fortryder de fleste, når de har våde fødder den første gang.

Vandresko har flere fordele. Først og fremmest er rigtig mange vandresko og -støvler vandtætte, og det betyder altså, at du sagtens kan gå gennem vådt, højt græs eller mudrede underlag, uden du skal bekymre dig om, at du har gennemblødte sokker på nul komma fem. Samtidig er sålen på en vandresko helt speciel. Den er enormt skridsikker, så selvom du måske kommer til at gå på underlag, der ikke bare er lige ud, så er risikoen for at falde ikke stor. Du kan se forskellige her: vandresko dame.

Fokuser på komforten

Når du prøver vandresko, er det vigtigt, at du ikke udelukkende går efter udseendet. Sammenlignet med en sneaker kan en vandresko godt virke en smule klodset og tung, men det er der en årsag til. De fordele, der er nævnt ovenfor, kræver, at der er noget mere gods i skoen, og derfor bliver det måske ikke den modesko, du havde set frem til. Til gengæld passer den sammen med alle de sko, du ser de andre vandrere have på.

Det er vigtigt, at du får prøvet forskellige vandresko, så du er sikker på, at du har en, der sidder godt. Vi har alle forskellige fødder, og derfor er det da heller ikke alle sko, der passer på din fod – men der skal nok være nogle, der sidder godt og yder den støtte, du har brug for. Har du tendens til at vrikke rundt på anklerne, kan du overveje vandrestøvler.