Go'motion

Motion og sundhed

Skridttællere

Nike Fuelband SE – Test

Noget af det første man ser på Nike’s Fuelband SE, er det store klare, iøjenfaldende LED display. Det stilrene armbånd passer perfekt, og er så rart at have på, at du næsten glemmer du har det på.

  • God batteri holdbarhed
  • Fedt design
  • Kan connecte til dine facebook venner
  • Både app til iOS og Android
  • Ikke gearet til anden form for motion
  • Ligegyldige søvn funktioner

Nike’s Fuelband er helt klart et godt valg, hvis du går op i design, men det er ikke altid helt præcist i sine målinger. Selv om det er simpelt at bruge, og det har en del forskellige motiverende faktorer for at få dig op, og ud at gå, så er dets præcision desværre ikke helt sammenhængende med dets dyre pris.

Active wear, er en term som Nike blandt andet bruger om deres Fuelband, som er den anden generation af skridttællere. Nike’s Fuel band er pænt, og stilrent, men kan sagtens holde til hårdt brug. Det bløde armbånd er lavet af en god gummi, og beregnet til at holde styr på dit aktivitetsniveau hele dagen. Ligesom en normal skridttæller, så tæller den dine skridt, kalorier, and distancen du har gået i løbet af dagen. Fuelband har en tre-akses accelerometer, som ellers kun er at finde i high-end skridttællere. Desværre er der ikke nogen højdemåler, så du kan holde styr på hvor mange trapper du har gået på.

Når du første gang tænder for dit Fuelband, og dets medfølgende app, så indtast din vægt, højde og alder for at få en mere præcis kalorieudregning. Når du bevæger dig, så måler Fuelband intensiteten af din træning gennem appen, så du kan følge med i hvor hårdt og hvor meget du rører dig. Ligesom mange andre aktivitets trackers måler Nike Fuelband også din søvnkvalitet, og den kan synkronisere med din iOs enhed. Med appen kan du så følge med i hvor længe du har sovet, hvor dybt, og hvor mange gange du har været vågen.

En af de vigtigste ting ved Fuelband, er dets FuelPoints – Nike’s system til at måle din aktivitet. Fuelband armbåndet, og appen bruger FuelPoints til at sætte dine daglige mål, og motivere dig med trofæer, og milepæle. Fuelbands tre-akses accelerometer måler dine bevægelser. Det bruger den så til at udregne dit oxygen indtag, baseret på dine bevægelser. I stedet for at nå mål som antal skridt, eller forbrændte kalorier, så beregner Fuelband dine fremskridt baseret på aktivitet. Det beregner dine point gennem dine bevægelser og estimeret oxygen indtag. Det betyder, at du kan få 500 point for at gå en tur til købmanden, men 700 for en fitness time.

Indtil videre kan FuelBand kun synkroniseres med iOs enheder, via Bluetooth. Men appen der medfølger er fuld af motiverende ting som “Win the hour” konkurrencer gennem hele dagen. Den sociale app lader dig oprette grupper med venner, eller hold så du træne med dem. Når det kommer til at røre sig, så er der ikke noget som lidt venskablig konkurrence der kan motivere en. Appen har også et score board, så du kan se hvor meget du har gået, kontra hvor meget dine venner har gået. Den kan give dig et overblik, time for time, med gennemsnit, og sammenligninger med tidligere dage. Alt sammen pænt præsenteret enten i klare tal, eller i pæne grafer.

Det hårde gummi armbånd kan holde til næsten alle former for sport, lige fra skateboarding, fodbold eller bare en løbetur. Det gode LED display og den ene knap gør det nemt og hurtigt at se dine skridt og kalorieforbrænding med et blik. Nike Fuelband fås i tre forskellige størrelser, men du kan også få det lavet i andre størrelser.

Selv om du ikke kan bruge dit Fuelband i forbindelse med svømning, så er det stadig vandafvisende og det kan bruges i cirka 10 dage på en enkelt opladning.

Selv om jeg elsker designet på Nike Fuelband SE, så har det plads til forbedringer som en fitness tracker. Efter min overbevisning, så er Fuelpoints ikke så gode til at måle præcist, men de er ret gode som motivations faktor. Når det er sagt, så er alt der kan få dig op af stolen, og ud og gå jo en god ting. Jeg elsker LED displayet, og det fine design, men det mangler lidt en højdemåler.