Go'motion

Motion og sundhed

Skridttællere

Fitbit Flex armbånd – Test

Den nye Fitbit Flex , er den perfekte følgesvend som måler alle former for aktivitet, hele døgnet. Armbåndet er behageligt at have på, og det slanke design gør at du ikke føler det som en gene, og det passer bare ind lige gyldigt hvad du har på af tøj. Du kan endda have det på  badet. Armbåndet findes i mange forskellige farver, så der burde også være et der passer til dig. Det smarte er, at du ikke behøver købe selve trackeren i flere forskellige farver, det er kun selve armbåndet du behøver at skifte.

Fitbit Flex måler både antallet af skridt, hvor langt du har gået, antal kalorier brugt, og hvor længe du har været aktiv. Der er små smarte lysdioder, der kan hjælpe dig med til at nå dit daglige mål. Dette ligegyldigt hvilket mål du sætter, det kan både være antal skridt, distance eller forbrændte kalorier.

Om natten registrerer Fitbit Flex din søvn, og vækker dig ligesom Fitbit One, med en stille alarm om morgenen.

Alle data fra armbåndet kan stilles til rådighed på enten din computer, iPhone eller Android telefon. Alt sammen real-time via enten Bluetooth, eller USB, og helt uden at du behøver røre en finger når først det er sat op.

Ud over selve armbåndet, før du også et gratis medlemsskab til Fitbit.com, hvor du kan indstille dine mål, oprette diagrammer, udfordre dine venner og notere hvad du spiser, hvor meget motion du har dyrket, samt hvordan du føler dig. Du kan også registrere ting som blodtryk, blodsukker og puls.

Fitbit Flex har et program hvor du kan optjene badges, hvis du overholder dine mål. Det lyder ret simpelt, og det er det også, men det er en kæmpe motivationsfaktor, da det kan være du liiiige mangler de ekstra skridt, for at nå dit mål på 10,000 skridt. Eller lige en ekstra dag, for at få et badge for at have nået dine mål 10 dage i træk. Sjovere bliver det når du kobler det sammen med det at udfordre dine venner, så selv om din bedste veninde, eller kammerat ikke lige bor rundt om hjørnet, så kan i stadig konkurrere og “gå sammen”.

Design:

Det der gør Fitbit Flex til en af de bedste enheder på markedet, er dets unikke design. Selve trackeren er en tynd, sølvfarvet lille firkant, på samme længde som din tommelfinger, og cirka halv så bred. Den kommer med to forskellige armbånd, et stort og et lille. Du lader bare selve trackeren glide ind i armbåndet, hvilket sker helt uden problemer, da det er nemt både at få ind og ud. Selve armbåndet er ekstremt komfortabelt at have på, og vejer intet. Det sidder ikke i vejen for tøj, og du kommer ikke til at svede på håndledet, når du går eller løber. Enheden er stænktæt, men ikke vandtæt og du kan få armbåndet i 11 farver.

Da vi testede denne tracker, holdte batteriet cirka 2 uger, en længere end den offentliggjorte tidsramme.

Interface:

Selvom Fitbit Flex ikke har nogen skærm, så har du stadig nem adgang til dine fremskridt. Fem indikator lys viser dig når den er fuldt opladt, og hvordan det går med din træning i dag. Ligesom de bedste trackeres, har Fitbit Flex også en vibrerende alarm, til enten at vække  dig, eller til at minde dig om, at du skal huske at røre dig. Målsætning og et interaktivt badge system motiverer dig til at være mere aktiv, og gå længere.

Apps og tilbehør:

Der er to måder at synkronisere din Fitbit Flex med din app eller konto. Enten via Bluetooth, eller USB. Trackeren vil automatisk og trådløst synkronisere dine data med din iPhone, iPad eller Android enhed. Den kan også synkronisere automatisk med din computer lige så snart du er i nærheden af den.

Men det er muligheden for at indtaste dine egne data i app’en, der gør Flex til en af de bedste trackers. Du kan indtaste din alder, vægt, højde, og du kan også sætte hvilke arm du sætter trackeren på, og hvad dine mål er. Den kan også synkronisere sine data med forskellige Fitness apps, som fx. MyFitnessPal og Lose it, og du kan dele dine fremskridt via social medier som for eksempel Facebook.

  • 30 dages data gemmes, 7 dages detaljeret
  • Skridttæller
  • Distance måler
  • Kalorietæller
  • Søvn overvågning
  • Vækkefunktion
  • Genopladelig
  • Vægt 8.5 gram
  • Mål 15 x 10 x 208 mm