Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

Fitness armbånd vs smartphone som skridttæller

Hvor præcis er din smartphone egentlig til, at levere præcise opgørelser over antal skridt? Alle undersøgelser viser, at en rigtig skridttæller de efterhånden tæller dine skridt ret præcist, men hvad med smartphonen? En undersøgelse lavet af University og Pennsylvania School og Medicine viser, at de indbyggede accerelometers i smartphonen faktisk også gør et ganske godt stykke arbejde.

Blandt de undersøgte apparater var blandt andet Digi-walker, SW-200, Fitbit Zip, Fitbit One, Fitbit Flex, Nike Fuelband, men også en iPhone 5S med app’en Moves, Health Mate og Fitbit’s skridttæller app, samt en Samsung Galaxy S4 med Moves installeret.

Dem der klarede sig bedst, var blandt andet Fitbit One, Fitbit Flex og Jawbone UP24.

Hvad med smartphonen?

De bedste skridttællere havde en afvigelse på mellem 0,3% og 1%. Den største afvigelse var på de smarte wearables, og da de gav afvigelser helt op til 22,7%, mens hvis du havde installeret, en app på din smartphone, så havde afvigelsen kun været på 6,7% maks.

Det bliver selvfølgelig, også til en del når man skal gå 10.000 skridt om dagen. Men når du altid har din smartphone på dig, så er den faktisk et meget godt alternativ til en “rigtig” skridttæller. Det eneste problem er, at din smartphone bliver relativt hurtigt drænet for strøm, og det må helt klart være en af de vigtigste årsager til ikke at bruge smartphonen.

En anden årsag til ikke at bruge smartphonen er, at den fylder og vejer en del mere, hvis du dyrker motion, og det kan være en ulempe.

Testen blev udført ved at rækken af testpersoner talte deres skridt manuelt, for derefter at se hvilke resultater de forskellige tællere var kommet frem til. Hvis du er nysgerrig efter at læse hele undersøgelsen, så er der et link her.

En anden undersøgelse viser, at over 66% af danskerne der dyrker regelmæssig motion, de har mobilen med i lommen. Dets primære årsag er dog ikke at holde styr på skridt, træning og kalorier, det er nemlig for at høre musik. Det er først på andenpladsen, at telefonens indtog i fitness lokalet, er begrundet af at holde styr på træningen.

Træning fylder meget i manges liv, især i forhold til før. Sammenkoblet med smartphones, og andre wearables som ure, armbånd og så videre, så er der også kommet et headsæt på markedet, der kan måle din puls mens du træner.