Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

Kalorieforbrænding ved en gåtur

At gå en tur er godt for dit helbred på så mange måder, og så er det en god måde at forbrænde en masse kalorier. Det frigører en masse endofiner, som får dig i bedre humør, og kan hjælpe dig i kampen mod vægten, regulere dit blodsukker, forøge din blodcirkulation, og dermed også udseende da det påvirker tilstanden af dit hud og hår.

Antallet af kalorier du forbrænder ved en gåtur, afhænger af mange ting, som for eksempel:

  • Køn
  • Vægt
  • Muskelmasse
  • Kondition
  • Hastighed
  • Højdestigninger på ruten
  • Intevaller
  • Hvor længe du har gået

Her er hvad du forbrænder ved en gåtur i en time, på en plan flade med en hastighed på ca. 6 km i timen, hvilket svarer til et rasktempo.

VægtKalorier forbrændt
40 kg205
45 kg230
50 kg250
55 kg273
60 kg298
65 kg319
70 kg341
75 kg365
80 kg388
85 kg407
90 kg430
95 kg453
100 kg477
105 kg500
110 kg523
115 kg545
120 kg568
125 kg579

6 km i timen, er rask gang, og en god hastighed for en der bruger gåture til at holde sig i form.

Kan du tabe dig af at gå?

Ja, det kan du i hvert fald, det er en god måde både at holde de ekstra kilo væk på, men også til at tabe dem.

En af de vigtigste ting at huske, er at når du bruger gang til at tabe dig, så er det altså ikke ligeså effektivt til at brænde kalorier af, som andre fysiske aktiviteter som for eksempel løb, svømning, kredsløbstræning, fitness, crossfit mm. Så hvis du bruger gang til at tabe dig, så vil du ikke se resultater nær så hurtigt som ellers. Men det er en god start, og især kombineret med en skridttæller, så til at motivere dig, så er det helt klart en god metode. (Se vores tests af skridttællere her).

Men sagt med andre ord, bare fordi du går en tur om dagen, så giver det dig ikke carte blanc til at spise hvad du vil, hvis du vil tabe dig. (det er der heller ingen andre former for motion der gør)

Måder at tabe sig hurtige ved at gå

Tilføj et vægt element til dine gåture.

Muskler forbrænder flere kalorier end fedt, og vægt træning er med til at styrke dine knogler. Selv 2-3 dage om ugen, med 30 minutters vægttræning vil gøre en forskel på din træning, din vægt, og dit helbred. Du behøver ikke gå i motionscenter, eller noget fancy gear for at gå i gang.

Tilføj intevaller i dine gåture

En times intervaltræning forbrænder flere kalorier, end en times træning ved samme konstante hastighed, og det er med til at holde forbrændingen oppe, selv efter du kommer hjem fra din gåtur. Hvis du ubesværet kan gå i et rask tempo i 30 minutter, så start med at tilføje intervaller af stigninger (hvis du er på et løbebånd), eller korte – et minuts elementer af løb for hvert tredje minut af din normale gang.

Tilføj stigninger i dine gåture

Hvis du går på en stigning, så vil du tone dine lår, og forbrænde et højere antal kalorier. Hvis du er på et løbebånd, men ikke er en fan af at løbe, så brug dets stigningsfunktion. At gå på en stigning, kan også bruges som en metode, til at øge din puls som del i en interval træning.