Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

Hvordan en skridttæller kan hjælpe med at tabe dig

En skridttæller kan være et fantastisk redskab for nogle, der har svært ved at motivere sig til at dyrke motion. Der er noget hypnotiserende ved at se antallet af skridt man har taget, og ikke mindst hvor mange du mangler for at nå et givent mål.

Det er anbefalet, at hvis du skal tabe dig, og holde dit hjerte velfungerende, så skal du tage cirka 10.000 skridt om dagen. Dog skal du gå noget mere hvis du skal tabe dig.

For en person med en gennemsnits skridtlængde, så svarer det til cirka 8 km om dagen. De 10.000 skridt er nok for nogle der spiser sundt, og har en normal vægt. Så hvis du spiser for meget, eller for usundt, så kan du stadig godt tage på, selv om du går de anbefalede antal skridt. Hvis du vil tabe dig, så skal du op og gå 12-16.000 skridt om dagen, afhængigt af om du er mand eller kvinde, og hvor gammel du er.

Du kan købe billige skridttællere, som mere end rigeligt lever op til deres mål om at tælle skridt, eller du kan gøre en lille investering, og få en med bedre nøjagtighed, og mange ekstra features som også kan holde øje med hvor mange kalorier du har forbrændt, distancen du har gået, men også din søvn og mange andre ting. Desuden kan de nyere bæres som et armbånd, og er ikke afhængigt af, at skulle sidde i et bælte tæt på livet for at være nøjagtige.

Hvordan du bruger din skridttæller til at tabe dig.

Forskning har vist, at langt de fleste personer, der starter med at bære en skridttæller med den grund at tabe sig, de faktisk øger deres daglige antal skridt med op til 2.000 skridt om dagen. Det er er næsten 1.5 kilometer mere om dagen, eller godt og vel 100 kalorier forbrændt ekstra hver dag. Det giver 36.500 kalorier om året, eller næsten hvad der svarer til 4 kilo. Her er et par tips, til at få det bedste ud af din skridttæller, med det formål at tabe dig:

Sæt et dagligt mål for antal skridt.

shutterstock_217407127

Hvis du vil bruge en skridttæller for at tabe dig, så er det vigtigt – at du sætter dig et dagligt mål for, hvor mange skridt du minimum skal tage. Et godt eksempel ville være 14.000 skridt om dagen, men det afhænger at dit udgangspunkt. Nogle af de mere avancerede skridttællere, kan faktisk komme med forslag til hvor du skal starte, baseret på din alder, køn, og vægt. Men du bør også tage hensyn til, om du dyrker anden form for fitness, da ikke alle skridttællere kan måle dine skridt i forbindelse med fitness træning, cykling, svømning osv.

På dage hvor du laver anden aktivitet end dine planlagte gåture, eller løbeture, der kan du altid skære ned på antallet af skridt, og så blot notere hvilke anden fysisk aktivitet du foretog dig. (Der findes en del apps til dette formål også, og med nogle af de bedre trackers kan du også notere den slags)

Brug din skridttæller sammen med en kostplan.

At holde styr på din kost, har vist sig at være en rigtig god ide, og folk der noterer hvad de spiser, taber sig hurtigere end folk der ikke gør. Det er fordi, du bliver mere bevidst om hvor mange kalorier du indtager om dagen. At holde øje med hvad du spiser, sammen med hvor mange skridt du tager, gør dig mere opmærksom på sammenhængen med din vægt, og det kan være en ekstra motivationsfaktor til tabe dig yderligere og hurtigere.

Hvis du efter et par uger stadig ikke har tabt dig noget, og du syntes du har gjort en indsats, både med kost og fysisk aktivitet, så vil du have en masse data at kigge på, og det vil være nemmere at se, hvor du eventuelt har sprunget over. Med denne viden, vil du kunne sætte dig ned og finde ud af, om du skal øge det daglige antal skridt, eller måske skære yderligere i kosten, eller måske endda begge dele for at se resultater.

Start med at planlægge din dag, op omkring aktiviteter der kan højne dit daglige antal skridt.

En af grundende til at en skridttæller hjælper folk med at tabe sig, er fordi den tvinger dem til at blive opmærksomme på, hvor aktive (eller in-aktive) de er på en normal dag.

Du kan bruge en skridttæller til at nå dine mål, ved at blive bevidst om hvor langt (eller tæt) du er på dit mål. Du begynder at planlægge små ting, der kan højne dine daglige skridt. For eksempel, vælge et toilet længere væk på arbejdet end det nærmeste, tage trappen i stedet for elevatoren med mere. (Se her hvis du vil få flere gode råd til hvordan du når dit daglige mål.)

Det kan også føre til lidt sundere madvaner, hvis du er bevist om hvor mange kalorier du spiser, og ikke mindst hvor meget du skal gå for at forbrænde dem igen.