Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

Løbebånds træning – Sæt en stigning på løbebåndet

At gå på et løbebånd hvor du har sat en stigning på, vil forbrænde flere kalorier end bare at gå på en plan flade. Det koster mere energi, at gå op ad en stigning, så prøv denne træning næste gang du står på løbebåndet, det vil forbrænde mere fedt og kalorier, og du får strammet både dine balder og lægmuskler op.

At sætte løbebåndet på et par procents stigning, er godt for begyndere der har dårlige knæ eller ryg. På grund af de intervaller, hvor du har stigning på, kan denne rutine også bruges som cardio træning, men det er skånsom mod dine led.

Hvis du ikke har knæ, eller ryg problemer, og allerede har en god grundform, kan du sætte din forbrænding yderligere op, enten ved at sætte farten eller stigningen op på løbebåndet.

Løbebånds træning med stigning

  • Opvarmning

Gå i et roligt tempo, med 0% stigning i tre minutter. Det vil varme dine muskler op, og klar til at arbejde.

  • Gå interval 

Skru op for hastigheden på dit løbebånd, til du når ca. 50% af din egen formåen, det skal være sådan, at det ville være svært eller ukomfortabelt at føre en samtale. Du kan eventuelt starte med at sætte lidt stigning på. Hold denne fart i to minutter.

  • Stignings inverval

Det er det der gør denne interval træning til en fedt brænder. Sæt løbebåndet til en stigning der får dig til at føle udfordret. Det skal være næsten umuligt for dig her, at føre en samtale. Du skal op på en 70-80% af din egen formåen her. Hold den i et minut.

Gå nu tilbage til “Gå intervallet”.

Gentag Gå og stigningsintervallet i 30 minutter, pres dig selv konstant for at forøge din distance gået for hver gang, eller tag en ekstra runde af intervallet. Jo mere du gør dette, jo mere vil kroppen vænne sig til det, så juster altid på enten hastighed og/eller stigning så du konstant bliver udfordret.

Nedkøling og stræk ud

Sæt løbebåndet ned på 0% stigning, og et roligt tempo, og køl kroppen ned i fem minutter inden du afslutter helt.