Go'motion

Motion og sundhed

Motion

Top 5 kalorietæller og slanke apps i 2024

Det har aldrig været lettere at tælle kalorier end i dag. Hvis du gerne vil tabe dig, eller ønsker at få en sundere livsstil, men synes det er alt for kompliceret at tælle kalorier, og holde styr på kulhydrater-, protein- og fedtindtag så læs med!

Vi har testet en masse forskellige apps og fundet frem til de bedste apps, som gør det nemt og bekvemt at få styr på kalorierne.

MyFitnessPal

https://www.myfitnesspal.com/da/

Det er svært at komme uden om MyFitnessPal, der har været den førende slanke- og kalorietæller app i adskillige år. Appen har siden 2015 været ejet af tøj og sportsfirma Under Armor, der i Danmark især var kendt for også at eje den af mange højtelskede Endomondo.

Fordelen ved MyfitnessPal er at du let kan samkøre med andre sportstrackerapps, og dermed få et præcist billede af hvor mange kalorier du skal forbrænde for at tabe dig.

Mange danske madvarer

MyFitnessPal er en udenlandsk app som har forbløffende mange danske madvarer, der er tilføjet af en stor og aktiv brugerbase. Så man kan nemt finde mange af de gængse varer i Netto eller Rema1000, men også for eksempel en “spandauer” fra bageren. Det gør det super nemt at hurtig tilføje dagens måltider.


Tracking af træning og aktiviteter

Med MyFitnessPal har du muligheden for at få din fitness app til at integrere med mere end 50 andre apps, dvs. du med lethed kan kombinere MyFitnessPals features med apps som Samsung health, Apple health Kit, MapMyRun mfl.

Det betyder altså at du i real time kan se hvor mange kalorier over eller under dit daglige mål du er på. Super smart. Har du et fitness armbånd kan du også forbinde det til MyFitnessPal, som blandt andet understøtter Fitbit, Polar, Garmin og Nokia.

Valgmuligheder i MyFitnessPal appen

Aktivt community

MyFitnessPal har et aktivt community med masser af muligheder for at dele op og nedture. Du kan vælge at dele din vægt, dine aktiviteter eller status updates med alle på MyFitnessPal eller bare dine venner. Der er desuden et diskussionsfora med god aktivitet. De fleste medlemmer er dog fra USA, så det hjælper at være god til engelsk.

Lidt uoverskueligt

Alt er ikke bare godt hos MyFitnessPal. Appen kan godt føles en smule uoverskuelig med mange valgmuligheder og indstillinger, flere af de features der før var gratis, er i dag under betalingsdelen, dvs. man får det bedste udbytte af appen hvis man vælger betalingsversionen.

I gratisversionen er det muligt at tracke sin ernæring, vægt og træning.

I betalingsversionen kan du udover at holde styr på ernæring, vægt og træning også benytte dig af at scanne stregkoder på mad, makrosporing med helt tilpassede mål, få indsigt i fødevare og sammenligne dem, holde styr på fastetidspunkter og selvfølgelig undgå reklamer.

Et månedligt abonnement koster 169 kr. mens et årligt abonnement koster 679 kr. hvilket omtrentligt er 57 kr. pr md.

Bedømmelse:

MyFitnessPal er en super app, der gør det let at tilføje (danske) madvarer og tracke sin aktivitet. Appen kan dog føles en smule uoverskuelig ved første øjekast, for betalingsappen giver vi 4 ud af 5 stjerner.

Arono

Arono.dk

Personaliseret kostplan

Arono er en dansk fitness app, der ikke er en traditionel fitness app, men snarere et forsøg på at tilbyde online diætist hjælp. Udgangspunktet er en skræddersyet, personaliseret kostplan, komplet med ugentlig indkøbsliste, hvilket er smart når man ønsker et vægttab.

Du tilmelder dig Arono ved at udfylde en række basisoplysninger om dig selv. Hvor høj du er, hvor meget du vejer og hvor gammel du er også en række spørgsmål om dit aktivitetsniveau. Ud fra det kan Arono beregne hvor mange kalorier du ca. skal spise hver dag for at tabe dig.

Appen indeholder masser af opskrifter med gode billeder af maden, det smarte her er at appen kun foreslår dig opskrifter der kaloriemæssigt passer til dig.

Masser af opskrifter med gode billeder


Den egentlige kostplan bliver så planlagt ud fra et par spørgsmål mere om dine madvaner. Du bliver for eksempel spurgt til dit forhold til kød (veganer, vegetar, piscatar) og det er måske her appen virkelig kommer til sin ret(!). Den gør det nemt at få leveret opskrifter og indkøbslister med det rigtige indhold i forhold til protein, fedt og så videre.

14 dage gratis prøve

Arono har tre forskellige pakker:

Arono 1 md. abonnement koster 89 kr. pr. md.

Arono 3 mdr. abonnement koster 209 kr.

Arono 1 års abonnement koster 469 kr. pr md.

Bedømmelse:

Arono er en super smart app, for dig der ikke har en masse sunde opskrifter klar. App’en er nem at gå til og der er virkelig mange valgmuligheder og de er alle fint illustreret med appetitvækkende billeder. Indkøbslisterne er en virkelig gevinst for dem af os, der ikke er så gode til at vælge råvarer. 3 ud af 5 stjerner.

Lifesum

https://lifesum.com/da/

Lifesum er måske den største udfordrer til MyFitnessPal med en omfattende og avanceret app, der har alt fra måltidsforslag til aktivitets tracking. Appen forbinder til stort set alle andre typer fitness app og fitness trackers og gør det derved muligt at samle alle sine fitness data et sted. Ligesom danske Arono, tilbyder Lifesum også kostplaner med indkøbslister.

Lifesum – din sundhed i et tal

Lifesum tager sit navn fra den score app’en giver dig for din sundhed. Du svarer på 41 spørgsmål og få så tildelt en Lifesum, din score fra 0 til 150 på hvor sund du er.

Det næste skridt er så at få gode råd fra appen til hvordan du kan ændre din livsstil til det bedre. Det kan for eksempel være ved at spise mere frugt og grønt eller dyrke mere motion. Her træder Lifesum så til og giver dig mulighed for at få lagt en kostplan eller vælge en slankekur.

Til det formål kan du for eksempel tage en test, der fortæller dig hvilken slankekur der passer til dine mål og præferencer. I vores test fik vi for eksempel foreslået Keto-diæten.


Lifesum er din sundhed i et tal

Track din fitness og kost

Lifesum tilbyder et væld af muligheder for at tracke dine måltider. Du kan taste dem ind, søge i databasen eller scanne stregkoden. Det sidste har vi ikke kunnet verificere fungerer i Danmark. Det er tilgengæld super nemt at tilføje måltider og appen er meget flot og brugervenlig. Jeg synes virkelig den står i kontrast til MyFitnessPal på det område, der efterhånden virker noget outdatet.

Du kan også forbinde din Lifesum app med stort set alle tænkelige andre fitness apps og wearables. Bodybuilding.com, Google Fit, Apple smart watches, Fitbit og alle mulige andre apps. Det gør Lifesum til din one-stop for fitness data og det fungerer rigtig godt.

Prisen for Lifesum

Lifesum har tre abonnementstyper:

Lifesum i 1 md. koster 149 kr.

Lifesum i 3 mdr. koster 399 kr.

Lifesum i 1 år koster 999 kr. 

Bedømmelse

Lifesum er et rigtig godt produkt og en super fitness app. Det er dog begrænset hvad man kan uden at betale for en Premium version. Det er meget tiltalende at man kan samle alle sine fitness oplysninger i en app. Lifesum scoren er måske lidt en gimmick, men kan være udmærket som ekstra motivation. Når Lifesum scoren går op, bør vægten gå ned. Lifesum er nok pt. den bedste fitness app på markedet. 5 ud af 5 stjerner.


FatSecret   https://www.fatsecret.dk/

FatSecret er en næsten fuldt ud gratis app der hjælper dig med at holde styr på din vægt og dit kalorieindtag, med næsten gratis menes der, at der er en meget stor del af appen der er helt gratis, men ønsker du lige de sidste ekstra features koster det lidt.

I appen er der blandt andet mulighed for at notere mad man spiser, motion man dyrker, skrive i sit vægtskema så man kan se sin fremgang.

Der er opskrifter til sunde retter, ligesom der er ernæringsoplysninger for madvarer.

En anden feature der er populært i appen, er muligheden for fællesskab hvor du med billeder og kommentarer kan dele dine oplevelser med andre i appen, hvilket virkelig kan være med til at styrke motivationen.

Ønsker du lidt mere af appen har du muligheden for at tilmelde dig FatSecret premium, hvor du blandt andet vil kunne lave en sund madplan, holde styr på dit vandindtag, kopiere fødevare på tværs af dine måltider.

FatSecret premium har 3 abonnementer:

FatSecret premium i 1 md. koster 59 kr.

FatSecret premium 3 måneder koster 149 kr.

FatSecret premium koster 355 kr.

FatSecret appen får 4 ud af 5 stjerner.

Yazio

Man kommer heller ikke udenom Yazio når det gælder kalorietæller og slankeapps, Yazio hjælper med at holde styr på dit kalorieindtag og din vægt, ligesom den også automatisk kan tælle dine skridt og du kan tilføje forskellige motionstyper.

Det er ved Yazio også muligt at forbinde den med flere forskellige sportstrackere, så du automatisk kan følge med i kalorieforbrændingen versus kalorieindtaget.

En anden fin feature hos Yazio er muligheden for at tilføje dine venner på appen, så I kan følge hinanden, give opbakning og konkurrere lidt, hvilket vil gøre den vægttabet eller den sundere livsstil lettere.

Yazio kan også give dig udfordringer som ingen chokolade i 21 dage eller ingen sukker i 21 dage mfl.

Udover dette har Yazio også en fastetracker, har du pro-versionen er det også muligt at vælge mellem forskellige fastetrackere.

Yazio har et stort udvalg af sunde opskrifter, hvor det er let at se kalorieindholdet inden du forelsker dig hovedkulds i en ret, denne version kræver dog også pro-adgang.

Yazio har to forskellige abonnementer

Yazio 3 mdr. koster 199 kr.

Yazio 1 år koster 796 kr.

Yazio får 4 ud af 5 stjerner.


Eric er redaktør på fitness magasinet Fitfact.dk, hvor han blandt andet tester romaskiner, testosteron test og andre fitness trends.

One thought on “Top 5 kalorietæller og slanke apps i 2024

  • Hjælp mig lige – kan kun se 3 apps omtalt i din Top FEM test ( FitnessPal, Arono og Lifesum )

Lukket for kommentarer.