Go'motion

Motion og sundhed

Motion

Få hele familien i bedre form

At få dyrket mere motion og rørt sig i hverdagen kan sagtens være en familieindsats! Faktisk vil det motivere både børn og voksne, hvis der er et fælles fokus på at komme i form. Når man planlægger små ændringer i hverdagen for at komme i mål, kan man sagtens tænke i kreative baner. Den helt klassiske er selvfølgelig at ligge et stramt træningsprogram, som må følges til punkt og prikke. En anden – og lidt mere fleksibel form – er at købe ting til hjemmet, som gør det nemt at træne når som helst og med varierende intensitet.

Det kommer der et par bud på her! 

Trampolin og sjippetov til børnene

Trampolinen er super sjov for børn, og samtidig er det en effektiv kalorieforbrænder! Hvad enten du anskaffer dig en fritstående model eller en trampolin til nedgravning, så kræver det energi at hoppe og ned. Børn elsker det og hviner typisk i vilden sky, når de enten hopper alene eller sammen med venner. Fordi man kan lande og hoppe i så mange forskellige stillinger på en trampolin, kan man få trænet flere muskler og svedt godt igennem. Det er derfor et glimrende træningsredskab for børn! Og samtidig bliver det aldrig en ”sur pligt at træne”. 

Et andet godt bud er det helt gammeldags sjippetov. Der findes både små enkeltmands sjippetov og så de lange, som man kan holde to sammen, mens en eller to hopper. Sjippetovet kan bruges af både børn og voksne, og det får hurtigt pulsen op i gear. De voksne kan bruge sjippetov i pausen, mens børn kan få lang tid til at gå med at udfordre hinanden på skift. Det kan være i at hoppe i bestemte takter eller med tovet foldet på kreative måder.

Udstyr til hjemmetræning

Vil man gå lidt mere systemisk til værks med træning i hjemmet, så findes der et hav af træningsmaskiner til privat brug. Det gør det langt nemmere at komme i form for alle familiemedlemmerne, hvis man har en eller to maskiner derhjemme. Det kan være et løbebånd, en spinningcykel eller en luftmadras til at lave akrobatspring på. Andre foretrækker crosstrainere eller en romaskine, så man kan øve sig til de varme sommermåneder. Få inspiration til billige træningsredskaber og besøg siden her.

Nogle vælger at placere træningsmaskinen i stuen eller køkkenalrummet, så der både kan socialiseres og trænes samtidig. Det skaber en dejlig uformel ramme omkring det at udføre fysisk aktivitet. Andre kan bedst lide at trække en klar grænse og træner derfor helst i et træningslokale eller et tilstødende værelse.

Gåture i weekenden!

En anden nem – og ofte overset – måde at komme i form på er simpelthen ved at gå noget mere. Når det bliver weekend eller ferie så overvej at tage familien med på en spadseretur i det fri. Og husk at byvandring kan være lige så intenst kilometermæssigt som en gåtur i skoven! Det vigtige her er, at familien kommer ud sammen og får set og oplevet noget samtidig med, at der faktisk trænes muskler og kondition.