Go'motion

Motion og sundhed

Sundhed

Sådan kan en fysioterapeut hjælpe dig 

Annonce: Flere og flere danskere tager i dag kontakt til deres lokale fysioterapeut for at komme deres fysiske skavanker, gener og skader til livs.

Fysioterapi er dermed blevet en særdeles populær og anvendt form for behandling for netop fysiske smerter i kroppen. 

Men hvad er fysioterapi nærmere bestemt, og hvad kan det være til særligt gavn for?

Dette vil du kunne læse meget mere om i denne artikel, hvor vi netop sætter fokus på denne behandlingsform, som så mange danskere har som deres foretrukne. 

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi er en behandlingsform, der tager udgangspunkt i at forbedre de muskulære systemer i kroppen. 

Der er med andre ord fokus på at give musklerne de bedste forudsætninger for at opnå fuld bevægelighed, såfremt patienten oplever særlige begrænsninger ved bevægelse, stræk og bøjninger i kroppen. 

Behandlingen er af manuel karakter, hvilket vil sige, at en fysioterapeut udelukkende anvender sine hænder for at behandle de områder af kroppen, der har været generet af skader eller andre gener. 

Dertil kan en fysioterapeut også tilbyde grundig vejledning i, hvordan kroppens muskulære systemer vedligeholdes efter behandling, samt hvilke øvelser, kostråd eller andet der kan være særligt anvendelige for den pågældende tilstand. 

Hvorfor tage til en fysioterapeut?

Som nævnt, vælger mange danskere at tage kontakt til deres lokale fysioterapeut, såfremt der er opstået skavanker eller gener som følge af sportsgrene, operationer, sygdomme såvel som kroniske smerter i led og muskler. 

Det er netop på baggrund af det store spektrum af tilstande, som en fysioterapeut kan behandle, at så mange danskere vælger at benytte sig af denne behandlingsform. 

Her kan fysioterapeuten tilbyde en grundig behandling over et bestemt antal sessioner og give forudsætningerne for en så symptomfri hverdag som muligt. 

Hvad kan fysioterapi hjælpe med?

Fysioterapi som behandlingsform anvendes til de gener og skader, der ikke kan kommes til livs ved eksempelvis medicinsk behandling.

Der vil her være tale om et stort spekter af fysiske tilstande, der kan have god gavn af denne behandlingsform. Der vil her være tale om eksempelvis:

  • Muskelspændinger
  • Gigt
  • Graviditetsgener
  • Migræne og hovedpine 
  • Diskusprolaps

Udover at fysioterapi helt konkret kan gå ind og behandle de symptomer, der måtte gøre sig gældende for den enkelte person, så kan denne behandlingsform også vejlede patienten i at vedligeholde en aktiv og sund hverdag. 

Ved at genvinde bevægeligheden ved fysioterapeutisk behandling, kan patienten atter genoprette den sunde og aktive livsstil, som en fysioterapeut desuden vil kunne vejlede om. 

Lignende behandlingsformer

I dag er det ikke ualmindeligt at benytte sig af flere forskellige behandlingstilbud, når det kommer til vores fysiske såvel som mentale velvære. 

Af denne grund finder man mange danskere, der udover at benytte sig af fysioterapi som behandlingsform også anvender osteopati. 

Osteopati og fysioterapi kædes ofte sammen for mange, og ved flere klinikker ser man da også, at fysioterapi og osteopati tilbydes fra samme sted.

Dette sker på baggrund af, at osteopati er en videreudvikling af fysioterapi og fungerer ligeledes som en særdeles effektiv manuel behandlingsform. 

Alle uddannede osteopater har desuden en fysioterapeutisk baggrund, og på denne måde kan disse to former for behandling kombineres for at skabe de bedste forudsætninger for en symptomfri hverdag.