Go'motion

Motion og sundhed

Motion

Rig mulighed for motion i Danmark

Danskerne er én af de mest aktive befolkninger i Europa. Det til trods for, at op mod 2/3 af den danske befolkning sidder stille det meste af tiden.

Langt flere veluddannede, arbejdsaktive og bosiddende i en større by, motionerer nok i forhold til de officielle anbefalinger. Det kan skyldes flere ting – herunder en øget oplysning om de positive konsekvenser, samt et større udbud af mange forskellige motionsformer i de større byer. Her er der kort afstand til det lokale fitnesscenter, mange foreningsidrætsklubber i nærområdet, samt alternative tilbud om motion. Nogen vil også føle sig begrænsede af, at det koster penge at motionere i forening eller i fitnesscenter. Det er dog vigtigt at huske på, at den klassiske løbetur eller en vandretur i skoven også er rigtig god motion – og helt gratis – og derfor er der også rig mulighed for at dyrke motion, uanset om man bor i byen eller på landet.

Forskellige motionsformer tilgodeser forskellige behov

Der er således rig mulighed for at dyrke motion i Danmark, uanset hvor man bor og hvad man vil investere i det. Der er motionsformer for enhver smag; vælg for eksempel fitnesscenterets mange forskellige træningsmaskiner eller det store udbud af spinning- eller styrkehold. De fleste fitnesscentre har lange åbningstider og nogen har endda døgnåbent. Med et fitnessmedlemsskab kan man træne hvor som helst, når som helst, hvilket gør fitness til en meget fleksibel motionsform. Det har gjort fitness til én af de mest populære motionsformer i Danmark.

Foreningsidrætten er også en del af mange danskeres hjerter og danskerne dyrker motion i foreninger i langt højere grad end det ses i andre lande. Det skyldes, at foreningsidræt giver gode sociale fællesskaber, men også fordi den type motion, der kan dyrkes der, som regel forbindes med masser af hygge og sjov. Mange oplever, at foreningsidrætten i højere grad dyrkes for de sociale fællesskaber, hvor motionen blot er en bonus. Til gengæld vælges foreningsidrætten i højere grad fra, fordi fleksibiliteten ikke tilgodeser den travle danskers pakkede program.

Cykelturen til og fra arbejde og skole tæller med

Mange danskere cykler til og fra arbejde og skole, og Danmark er blandt de mest cyklende lande i verden. Derfor er danskerne også blandt de mest fysisk aktive i Europa. For mange tror ikke, at den daglige cykeltur tæller med som egentlig motion, men det gør den. Cykelturen er netop god motion, men også en god mulighed for at opnå mere motion i dagligdagen. Hvis du synes du mangler tid til at motionere i din fritid, så skulle du overveje at finde cyklen frem og bruge den som transportmiddel. Hvis du allerede cykler til og fra arbejde, så betragt det som en ekstra bonus på din motionskonto.