Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

Måling af skridtlængde.

Hvordan måler du bedst og nemmest din skridtlængde?

For at komme godt i gang med at bruge din skridtmåler, så skal du have målt din skridt længde. Det kan gøres på flere måder, der er ikke nogen måde der er bedre end andre. Brug den metode du finder nemmest.

  1. Hæld noget vand ud på fortovet eller fliserne. Gå derefter hen over det våde område, så dine såler bliver våde. Når du nu fortsætter med at gå, så afsætter du fodspor med dine våde såler. Mål afstanden mellem dine fodspor, og noter resultatet.
  2. Hvis du går på et blødt underlag, så lav et hul i underlaget med hælen. Gå nu 10 skridt, og lav et nyt hul. Mål nu afstanden, og del med 10, så har du din gennemsnitlige skridtlængde.
  3. Du kan også gå en afstand du kender. For eksempel en håndboldsbane længde, eller fodboldsbanes. Det forudsætter dog at du kender målene på den aktuelle bane. Tæl dine skridt, og find på den måde den gennemsnitlige længde.

Læg resultatet ind i din skridttæller, forudsat at din skridttæller har den funktion. Rådfør dig med manualen.

Nogle nyere skridttællere har en række funktioner, og kan endda kobles til enten computer eller telefon. Det kan godt betale sig, at bruge lidt tid på at sætte sig ind i de funktioner som den har.

Hvordan du bedst bruger din skridttæller afhænger af flere ting, blandt andet din alder, helbred, og ikke mindst dit formål med at bruge skridttælleren. Sørg for at start i det små, så du kan få skabt dig nogle gode mål, og du dermed bevarer motivationen.