Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

En gåtur om dagen holder forkølelsen væk

En 30 minutters gåtur om dagen, kan halvere dit antal af forkølelser.

Tilføj motion til din daglige rutine, hvis du ønsker at halvere antallet af forkølelser.

Ældre kvinder, der gik 30 minutter dagligt i et år, viste sig at blive ramt af halvt så mange forkølelser, som de inaktive kvinder i samme alder. Oplyser forskere i et nummer af American Journal of Medicine.

Der har været en masse beviser for at, motion forebygger infektion og forkølelse i særdeleshed” Fortalte Cornelia M. Ulrich en af de stolte forskere.

Forsker holdet havde evalueret 115 overvægte kvinder der tidligere havde undgået regelmæssig motion. Alle var forbi overgangsalderen, og var i gennemsnittet 61 år. Kvinderne blev delt op i forskellige grupper, nogle skulle være aktive – andre inaktive.

Undersøgelsen viste, at de inaktive personer blev ramt af dobbelt så mange forkølelser” fortalte Cornelia M. Ulrich videre.

Det er ikke klart, hvorfor motion har vist sig nyttig i kampen mod forkølelse, men en mulighed er, at det skyldes at motion styrker kroppens immunsystem.

Jeg finder denne undersøgelse spændende. For her har vi data som med tydelighed viser, at en af de mest kraftfulde måder at holde antallet af sygedage nede, det er at motionere dagligt.” Siger David Nieman, Professor i Sundhed og motions videnskab.