Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

Bedste tidspunkt til at gå tur på er…

4 Grunde til at stå tidligt op, og gå en tur.

Lige gyldigt hvilket tidspunkt på dagen, du vælger at dyrke motion på, er det bedre end at skippe motionen helt. Men undersøgelser har vist, at træning om morgenen er en måde, at få bedre resultater på kortere tid, alt imens det gør dig i bedre humør og forhøjer dit energi niveau gennem hele dagen. Her er et par gode grunde til at stå tidligt op, og dyrke lidt motion.

Du vil få et naturligt energi boots

En rask gåtur som noget af det første om morgenen, har vist at hjælpe folk med at være med aktive gennem hele dagen.

Du styrker din hjerne

Jævnlig motion øger produktionen af et protein i hjernen kaldet BDNF, et protein som blandt andet er med til at mindske risikoen for at få depression, stress og andre ligende sygdommer.

Du får en fast rutine

At krydse motion af på din to-do liste som noget af det første om morgenen, gør det nemmere at få det “gjort”, før du bliver distraheret af andre ting, som arbejde, børn, familie og venner. Studier har vist, at det var nemmere for folk at holde sig til deres motions rutiner, hvis de gjorde det om morgenen, fremfor at udskyde det til om eftermiddagen, hvor arbejde, familie og børn kunne komme ind og overtage prioriteringen.

Du holder sulten for døren

At dyrke motion om morgenen, har vist at du får mindre lyst til diverse usunde mellemmåltider, i løbet af dagen. Disse tidlige morgen ture, hjælper også din krop med at brænde kalorierne hurtigere og mere effektivt resten af dagen.

Nå ja – Og så en sidste lille ting… Det at se solen stå op, og mærke den friske morgendis, det er ikke noget man oplever på andre tidspunkter af dagen… Så kom op, og ud og gå en tur. Det er noget du ikke vil fortryde.