Go'motion

Motion og sundhed

Sundhed

Slip af med knæsmerter via behandling med guldimplantater

Døjer du med knæsmerter enten permanent eller periodevist? Mange danskere udvikler slidgigt i knæene i løbet af livet, hvilket kan betyde nedsat livskvalitet og begrænset bevægelsesfrihed. 

Hos Gold Implant Clinic i Aarhus kan du få behandlet de invaliderende smerter i begge eller et af dine knæ ved slidgigt, så du bliver smertefri eller kraftigt smertereduceret. Som navnet på klinikken indikerer, foregår behandlingen ved at indsætte små guldimplantater i området omkring dét sted, hvor slidgigten befinder sig.

Derfor får tusindevis af danskere ondt i knæet 

Har du dyrket sport i dine yngre år, hvor du har løbet eller på anden vis belastet dine knæ, er der stor risiko for at udvikle slidgigt. Gigten opstår, når brusken i et led minimeres, og der ikke er noget, der beskytter knoglerne fra at røre hinanden, når du bevæger dig. Det kan være meget smertefuldt at have slidgigt i knæene, og det kan få konsekvenser for både førlighed og arbejdsevne. Når først du har fået slidgigt, er det ikke muligt at opnå helbredelse. Med vedholdende og særlig tilrettelagt træning kan du undgå forværring af smerter.

Når bevægelsesfriheden mindskes, og det er forbundet med smerter at gå rundt, reduceres livskvaliteten for mange mennesker. Gåture med familie og leg med børnebørn bliver en udfordring, og det kan blive nødvendigt at indføre skånehensyn både derhjemme og på arbejdspladsen.

Vil du have din bevægelsesfrihed tilbage og din glæde ved livet højnet, kan behandling med guldimplantater være løsningen for dig.

Lær mere om den moderne behandling af knæsmerter 

I Aarhus finder du Danmarks ældste og mest frontførende klinik, der udfører behandling med guld til dig med smerter i knæene. Det er vigtigt, at du er omhyggelig med at vælge en specialiseret klinik, når du vil sikre høj kvalitet omkring din smertelindrende behandling. 

Hos Gold Implant Clinic – der også kaldes “Guldklinikken” – har de erfarne læger udført behandlinger med guldimplantater siden år 1996. Det er den ældste klinik i Europa, der har specialiseret sig indenfor den populære behandlingsmetode. 

Behandling med bittesmå gludstykker blev udviklet tilbage i 1970’erne af dyrlæger, som brugte metoden på særligt hunde. Metoden er fortsat udbredt i dag på mange dyreklinikker, når kæledyr skal smertelindres for deres slidgigt.

I år 1996 var indehaveren af Guldklinikken den første læge til at anvende metoden til behandling af kroniske smerter herhjemme. Siden da har flere tusinde danskere modtaget behandlingen, som er påvirket af slidgigt i enten hofter eller knæ. 

Værd at vide om forskning omkring guldbehandling

Det er en stor beslutning, der er forbundet med mange overvejelser at vælge et indgreb for at mindske eller helt fjerne knæsmerter forårsaget af slidgigt. Er det første gang, du stifter bekendtskab med guldbehandling, vil kendskab til resultater fra forskningsområdet have stor betydning for dig. 

Behandling med guld er påvist at have positive effekter på patienter med slidgigt (eller “artrose” som tilstanden kendes som i medicinske kredse). Studier, der er udarbejdet og afviklet af Aalborg Universitetshospital dokumenterer, at behandling med mikroskopiske guldstykker er med til kraftigt at reducere smerter for slidgigtpatienter.

I studiet har forskningstemaet fulgt 2 patientgrupper, der begge er ramt af knæsmerter på grund af slidgigt. Den ene gruppe af patienter har fået små guldimplantater sat ind i området omkring knæet, mens den anden gruppe af mennesker fungerer som kontrolgruppe. Patienterne er blevet fulgt igennem en periode på 2 år, og undervejs har de udfyldt både spørgeskemaer om smerteniveau i forskellige sammenhænge. Ligesom der er blevet taget blodprøver, som har kunnet påvise inflammationsgrad. 

Disse effekter kan du forvente af guldbehandling 

Forskningsresultater samt responser fra patienter, der har modtaget behandling med små guldimplantater, giver dig viden om, hvilke effekter du kan se frem til.

Ved at få indsat bittesmå guldstykker af 24karat i det ene eller begge knæ, kan du forvente følgende resultater:

  • Inflammationsgraden falder så din tilstand ikke forværres
  • 80% af patienterne oplever reduktion af knæsmerter efter 1-2 uger efter indgreb
  • Den mærkbare smertelindring varer ved på længere sigt

Kombinationen af smertelindring på længere sigt samt stabilitet omkring tilstand er opskriften på, at flere og flere danskere vælger at få behandling med guld, når slidgigten ikke skal have magt over livet.

Det unikke og betydningsfulde ved behandlingsformen er, at der ikke er forbundet nogle risici med indgrebet af de små guldstykker. Dette skyldes, at guld er et rent grundstof, som kroppen som udgangspunkt ikke reagerer på. Du skal med andre ord ikke til at forholde dig til genoptræning, ligesom du ikke skal planlægge efter længere sygemelding, når indgrebet klares. 

Sådan foregår behandlingen

Det er patienter med slidgigt i enten knæ eller hofter, der kan få glæde af behandling med små guldstykker. Oplever du knæsmerter, der skyldes naturlig slid og belastning, har du mulighed for at modtage behandlingen, der udføres på privatklinikken i Aarhus. 

Alle behandlingsforløb tilrettelægges individuelt, og det er forskelligt fra patient til patient, hvor mange mikroskopiske guldstykker der skal bruges. Dette afhænger af, hvor plaget du er af knæsmerter. 

Behandlingen sker ved, at små, 24karat guldstykker sættes ind omkring det led, hvor du plages af smerter. Der bruges tynde kanyler til formålet, og du lokalbedøves, så du kan følge med i processen omkring indgrebet. Sammenlignet med knæoperationer er behandling med implantater af guld skånsom og mild. Guldstykkerne har samme effekt som en slags permanent akupunktur.

De guldstykker, der føres ind omkring det syge led, vil blive i din krop resten af livet. Du kan tage hjem samme dag, som indgrebet er blevet foretaget. Selve indgrebet med kanyler varer omkring 1 time. Før du kan få behandling med guld, skal du have en forundersøgelse samt en indledende konsultation. 

Bestil tid i dag til en uforpligtende samtale

Alle patienter skal til en samtale med lægen, der kommer til at stå for indgrebet med guldstykkerne. Til samtalen afklares det, hvor plaget du er af dine knæsmerter. Udover samtale skal dine knæ også undersøges, så det kan blive vurderet, hvor meget guld der er behov for at placere omkring det ene eller begge knæ. 

Det er røntgenbilleder samt scanninger, der bruges til at få viden om, hvor voldsomt du er ramt af slidgigt. 

Via hjemmesiden hos Guldklinikken kan du booke tid til en uforpligtende samtale.