Top 5 kalorietæller og slanke apps i 2019 (TEST)

Det har aldrig været lettere at tælle kalorier end i dag. Hvis du gerne vil tabe dig, men synes det er mega kompliceret at tælle kalorier, så læs med! Vi har testet 3 super smarte apps, der gør det nemt og bekvemt at få styr på kalorierne.

MyFitnessPal

https://www.myfitnesspal.com/da/

Det er svært at komme uden om MyFitnessPal, der har været den førende slanke- og kalorietæller app i adskillige år. Appen har siden 2015 været ejet af tøj og sportsfirma Under Armor, der også ejer den danske løbe app Endomondo. Det gør at du automatisk kan samkøre Endomondo og MyFitnessPal og dermed få et præcist billede af hvor mange kalorier du skal forbrænde for at tabe dig.

Mange danske madvarer

MyFitnessPal er en udenlandsk app men har forbløffende mange danske madvarer, der er tilføjet af en stor og aktiv brugerbase. Således kan man nemt finde gængse varer i Netto eller Rema1000, men også for eksempel en “spandauer” fra bageren. Det gør det super nemt at hurtig tilføje dagens måltider.


Tracking af træning og aktiviteter

MyFitnessPal integrerer direkte med den populære løbe app Endomondo. Det betyder at du i real time kan se hvor mange kalorier over eller under dit daglige mål du er på. Super smart. Har du et fitness armbånd kan du også forbinde det til MyFitnessPal, som blandt andet understøtter Fitbit, Polar, Garmin og Nokia.

Valgmuligheder i MyFitnessPal appen

Aktivt community

MyFitnessPal har et aktivt community med masser af muligheder for at dele op og nedture. Du kan vælge at dele din vægt, aktivitet eller status updates med alle på MyFitnessPal eller bare dine venner. Der er desuden diskussionsfora med god aktivitet. De fleste medlemmer er dog fra USA, så det hjælper at være god til engelsk.

Lidt uoverskueligt

Alt er ikke bare godt hos MyFitnessPal. Appen kan godt føles en smule uoverskuelig med mange valgmuligheder og indstillinger. Det virker faktisk til at appen er blevet mindre brugervenlig efter at Under Armor er kommet til som ejer. Vores testperson brugte appen før MyFitnessPal blev solgt og foretrak den gamle version.

Bedømmelse:

MyFitnessPal er en super app, der gør det let at tilføje (danske) madvarer og tracke sin aktivitet. Appen kan dog føles en smule uoverskuelig ved første øjekast. 4 ud af 5 stjerner.

Arono

Arono.dk

Personaliseret kostplan

Arono er en dansk fitness app, der er her, der og alle vegne lige nu. Arono er ikke en traditionel fitness app, snarere et forsøg på at tilbyde online diætist hjælp. Udgangspunktet er en skræddersyet, personaliseret kostplan, komplet med ugentlig indkøbsliste.

Du tilmelder dig Arono ved at udfylde en række basisoplysninger om dig selv. Hvor høj du er, hvor meget du vejer og hvor gammel du er også en række spørgsmål om dit aktivitetsniveau. Ud fra det kan Arono beregne hvor mange kalorier du ca. skal spise hver dag for at tabe dig.

Masser af opskrifter med gode billeder


Den egentlige kostplan bliver så planlagt ud fra et par spørgsmål mere om dine madvaner. Du bliver for eksempel spurgt til dit forhold til kød (veganer, vegetar, piscatar) og det er måske her appen virkelig kommer til sin ret(!). Den gør det nemt at få leveret opskrifter og indkøbslister med det rigtige indhold i forhold til protein, fedt og så videre.


14 dage gratis prøve

Arono koster ca. 80 kr om måneden med rabat, hvis du køber for 3 måneder eller 1 år. Der er dog en 14 dage gratis prøvetid.

Bedømmelse:

Arono er en super smart app, for dig der ikke har en masse sunde opskrifter klar. App’en er nem at gå til og der er virkelig mange valgmuligheder og de er alle fint illustreret med appetitvækkende billeder. Indkøbslisterne er en virkelig gevinst for dem af os, der ikke er så gode til at vælge råvarer. 3 ud af 5 stjerner.

Lifesum

https://lifesum.com/da/

Lifesum er måske den største udfordrer til MyFitnessPal med en omfattende og avanceret app, der har alt fra måltidsforslag til aktivitets tracking. Appen forbinder til stort set alle andre typer fitness app og fitness trackers og gør det derved muligt at samle alle sine fitness data et sted. Ligesom danske Arono, tilbyder Lifesum også kostplaner med indkøbslister.

Lifesum – din sundhed i et tal

Lifesum tager sit navn fra den score app’en giver dig for din sundhed. Du svarer på 41 spørgsmål og få så tildelt en Lifesum, din score fra 0 til 150 på hvor sund du er. Det næste skridt er så at få gode råd fra appen til hvordan du kan ændre din livsstil til det bedre. Det kan for eksempel være ved at spise mere frugt og grønt eller dyrke mere motion. Her træder Lifesum så til og giver dig mulighed for at få lagt en kostplan eller vælge en slankekur. Til det formål kan du for eksempel tage en test, der fortæller dig hvilken slankekur der passer til dine mål og præferencer. I vores test fik vi for eksempel foreslået Keto-diæten.

Lifesum er din sundhed i et tal

Track din fitness og kost

Lifesum tilbyder et væld af mulighed for at tracke dine måltider. Du kan taste dem ind, søge i databasen eller scanne stregkoden. Det sidste har vi ikke kunnet verificere fungerer i Danmark. Det er tilgengæld super nemt at tilføje måltider og appen er meget flot og brugervenlig. Jeg synes virkelig den står i kontrast til MyFitnessPal på det område, der efterhånden virker noget bedaget.

Du kan også forbinde din Lifesum app med stort set alle tænkelige andre fitness apps og wearables. Bodybuilding.com, Endomondo, Google Fit, Apple smart watches, Fitbit og alle mulige andre apps. Det gør Lifesum til din one-stop for fitness data og det fungerer rigtig godt.

Bedømmelse

Lifesum er et rigtig godt produkt og en super fitness app. Det er dog begrænset hvad man kan uden at betale for en Premium version. Det er meget tiltalende at man kan samle alle sine fitness oplysninger i en app. Lifesum scoren er måske lidt en gimmick, men kan være udmærket som ekstra motivation. Når Lifesum scoren går op, bør vægten gå ned. Lifesum er nok pt. den bedste fitness app på markedet. 5 ud af 5 stjerner.


Eric er redaktør på fitness magasinet Fitfact.dk, hvor han blandt andet tester romaskiner, testosteron test og andre fitness trends.

One thought on “Top 5 kalorietæller og slanke apps i 2019 (TEST)

  • maj 31, 2019 kl. 10:24 am
    Permalink

    Hjælp mig lige – kan kun se 3 apps omtalt i din Top FEM test ( FitnessPal, Arono og Lifesum )

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *