Go'motion

Motion og sundhed

Motion

Skridttæller: ur eller app?

Alt om skridttællere som ur, aktivitetstracker og skridttæller apps til din smartphone

Fødderne bringer én vidt omkring i verden, også i hverdagen: På arbejde, frem og tilbage til kaffemaskinen, rundt i supermarkedet med indkøbsvognen og så hen at fange bussen eller ind i bilen – men hvor mange skridt løber det egentlig op i?

Det er nok de færreste, der lige tæller efter! Man kan dog ikke komme uden om, at et helt centralt råd til et stærkt helbred er at gå mindst 10.000 skridt hver eneste dag – det svarer til 1 time og 45 minutters gang eller knap 8 km. At holde sig i bevægelse sætter forbrændingen gevaldigt op og er gavnligt for hele kredsløbet, ligesom det styrker muskler, led og ryg samt forebygger overvægt og mange andre livsstilssygdomme.

Ukompliceret motion med skridttæller

Skridttælleren viser dig ganske præcist, hvor mange skridt, du har gået, hvad det svarer til i kilometer og eventuelt vise hvad det svarer til i forbrændte kalorier.

Skal du have lidt mere motivation, energi og aktivitet ind i hverdagen, eller vil du gerne tabe dig på en sund og simpel måde, er det oplagt at bruge en skridttæller – enten som aktivitetstracker, som ur eller app til din smartphone.

Vi bringer her et overblik over fordele og ulemper ved de forskellige modeller af skridttællere, så du kan finde en skridttæller, der passer perfekt til dit behov – og som vil være din bedste følgesvend, så du kan nå dine mål hver eneste dag.

Skridttæller som armbånd

Et aktivitetsarmbånd, der primært fungerer som skridttæller, er oplagt til dig, der gerne vil have et diskret redskab til motivation og påmindelse. Skridttæller armbånd fås i mange flotte designs, også til børn, som sidder praktisk og diskret på armen.

Et armbånd med aktivitetstracker og skridttæller er oplagt, når du gerne vil motiveres til mere daglig motion, men samtidig ikke har lyst til at have et stort “maskineri” på håndleddet. Ulempen ved en simpel skridttæller som armbånd vil derfor være, når du har brug for at kunne se mere komplicerede målinger dagen igennem.

Aktivitetsur og ur med skridttæller

Fordelene ved at vælge en skridttæller som ur er, at du her kan forbinde din skridttæller med en app på smartphonen og desuden har flere funktioner end blot skridttæller og aktivitetsoverblik. Et aktivitetsur er en genial løsning til dig, der gerne vil lidt mere med din træning og derfor ønsker overblik over fx puls, restitution og forbrænding.

De fleste ure med skridttæller har desuden en medfølgende app til din smartphone, så du også kan nyde godt af at få info om dine resultater, se din historik og ikke mindst få gavnlig motivation dagen igennem.

Du kan også finde lidt dyrere, tekniske modeller af aktivitetsure eller købe et smartwatch, hvor du bl.a. kan høre musik med bluetooth-headset og se notifikationer og beskeder. Ulempen ved en mere smartwatch-præget udgave af en skridttæller er dog ofte kortere batteritid og større følsomhed for vand og ridser. 

Mange aktivitetsure og digitalure med skridttæller har derimod en meget lang batteritid og er mere solidt byggede, ligesom de sidder praktisk, diskret og stilfuldt på armen.

Skridttæller app til din smartphone

Du kan også vælge at bruge din smartphone som skridttæller med en af de mange smarte skridttæller apps. Fordelen er her, at du med en app får mere specialiserede funktioner, historik over din træning med mere.

En anbefalelsesværdig skridttæller app på dansk er Steps App skridttæller til både Mac OS og Android: Her får du nemt oversigt over antal skridt, hastighed ved gang og løb, kalorier, historik og meget mere. Har du blot brug for en enkel, brugervenlig skridttæller app på dansk, så er Hjerteforeningens skridttæller “Min Gå App” bestemt værd at prøve.

Andre populære apps med skridttællerfunktion er RunTastic og Map My Walk, som du med fordel kan kombinere med din løbetræning og styrketræning. Her får du også kort og overblik over din gå- eller løberute, hastighed, historik, kalorietæller og meget mere.

Ulempen ved kun at bruge en skridttæller app er at målingen kan variere omkring 5-10% fra det præcise antal skridt.

Skridttæller til lommen og buksekanten

Du kan også vælge at bruge en skridttæller, der kan bæres i buksekanten eller lægges i lommen, da man opnår meget præcise målinger af antal skridt, forbrændte kalorier samt kan få mere specialiserede funktioner – uden hurlumhej. Der findes desuden skridttællere med 3D sensor funktioner, så du meget præcist kan måle puls og mange andre helbredsfaktorer.

Robustheden og batterilevetiden er meget god ved denne type skridttæller. En ulempe kan derimod være, at du glemmer den i lommen på jakken!

Ur med skridttæller til børn

Vil du gerne give dit barn et sejt ur med skridttæller, findes der mange flotte designs med alt fra Star Wars og Spiderman til Disney-princesser og cool farver. Aktivitetsarmbånd og skridttæller ure til børn er naturligvis også ekstra nemme at bruge når det kommer til skridttællerfunktion, praktisk design med god holdbarhed på skærm og rem, ligesom du kan forvente en lang batterilevetid.

Det er klart, at dit barn vil elske at bruge sit aktivitetsur hver dag, hvis det er flot og nemt at gå til. Søger du online, kan du derfor hurtigt finde et aktivitetsur til dit barn, som passer lige ind i smag og interesser såvel som til dit barns alder.

Køb din skridttæller online og få det største udvalg – og den bedste pris

Det kan bestemt betale sig at søge i webshops, når du vil finde den perfekte skridttæller, uanset om du leder efter skridttæller som armbånd, aktivitetstracker eller aktivitetsur. Du kan finde mange forskellige skridttællere i danske webshops, men det største udvalg finder du nok i de mange udenlandske webshop. Her vil du også kunne spare meget på dyre aktivitetsure, men husk at bruge en god valutakurs omregner, så du er helt sikker på prisen.

Et sidste godt råd til køb af skridttæller eller aktivitetsur over nettet er at læse anmeldelser fra andre købere – så har du et solidt indblik i vigtige, praktiske faktorer såsom pasform, holdbarhed, batteri og brugervenlighed.