Go'motion

Motion og sundhed

Artikler

10 gode råd til at nå 10.000 skridt om dagen

10.000 skridt om dagen, er hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler du går hver dag. Dette er med til at sikre dit generelle helbred, og du bør endda gå endnu mere, hvis du planlægger at tabe dig. Men for nogle kan det at gå 10.000 skridt være en uoverkommelig opgave, især hvis de lige er startet, og dermed sidder fast i gamle og indgroede vaner.

Vi har derfor samlet 10 gode råd til, hvordan du lige får et par ekstra skridt i benene, bare ved hjælp af nogle små ændringer i din hverdag.

  1. Parker lidt længere væk. Det kan godt være at du har en parkeringsplads lige udenfor din dør. Men når du kommer hjem fra arbejde, så prøv at lade være med at parkere på den bedste plads. Udse dig en plads lidt længere væk, og gør den til din stamplads. På arbejdet kan du også passende vælge en plads længere væk. De ekstra skridt du tager til og fra bilen, vil give en del i det lange løb.
  2. Hvis du kører med bussen, så lad være med at stå af ved det stoppested tættest på. Tryk stop gangen før, og gå det ekstra stykke hjem. Når du bliver bedre til at gå, så stop to gange før, eller hvordan det lige passer. Dine ben vil elske dig for det.
  3. Gem dine fjernbetjeninger. Vi er blevet så vant til at fjernbetjene alting i dag, men faktisk er fjernbetjeningen blot til hinder for nogle ekstra skridt. Gem fjernbetjening væk, og rejs dig hver gang du vil skifte kanal. Det betyder også at du ikke kommer op og skændes med din partner/børn om hvem der skal have fjernbetjeningen. En god lille sidegevinst i den henseende er, at du også lige får trænet balderne hver gang du skal rejse dig op fra sofaen.
  4. Afmeld Spofify, eller sluk for netradioen. Find de gamle CD’er frem, igen tvinges du til at rejse dig for at skifte CD, og hvem ved – Måske et enkelt dansetrin får sneget sig ind når du lytter til de gode gamle numre fra teenage årene.
  5. Gør mobilen stationær. Du er så vant til at have mobilen i lommen, eller på bordet ved siden af dig. Sæt opladeren ude i køkkenet, så skal du rejse dig hver gang du får lyst til at checke mobilen. Du får meget ekstra tid frigivet, ved ikke at skulle checke den hele tiden.
  6. Mål dine skridt. At du har fundet denne side tyder på du er på rette vej. En skridttæller kan være yderst motiverende, og kan være med til at der går sport i hvor mange skridt du går om dagen.
  7. Aftal en gåtur med din partner, nabo, ven eller veninde. Gør det til en vane lige at gå en tur efter aftensmaden. Måske hunden alligevel skal luftes, eller børnene vil en tur på legepladsen. Det er mere motiverende hvis du finder en at gå sammen med, så kan i også holde hinanden op på, at turen altså skal gås, selvom det måske lige regner den dag.
  8. Når du skal på toilettet på arbejdet, så vælg et toilet der ligger lang t væk, og gerne på en helt anden etage. Hvis du har to toiletter derhjemme, så vælg det længst væk. De små ekstra skridt bliver til noget i løbet af en dag.
  9. Sluk for din pc og/eller tv en time om dagen. Brug tiden på noget andet, næsten lige meget hvad. Alene det at du tvinger dig selv fra skærmen, vil give dig nogle ekstra skridt. Især hvis du bruger tiden på en gåtur.
  10. Lidt har også ret – Ingen af disse råd kan alene gøre det op for 10.000 skridt om dagen, men sammen kan de alle gøre en forskel. Det er ikke meget der skal til for at ændre dårlige vaner, og selv 10 skridt her, det kan blive til en del over længere tid.

One thought on “10 gode råd til at nå 10.000 skridt om dagen

Lukket for kommentarer.