Klik her for at komme til gomotion.dk

Motionscyklist der går til spinning i vinterhalvåret.

Efter ca 20 minutter skulle man tro at vanddunken var sprunget læk !

Hvorfor sveder jeg så extremt ?

Er det godt eller skidt ?

Føler ikke ubehag - men ikke altid rart med de øvriges "vittige" kommentarer.

Er der nogen der kan hjælpe/forklare....Hej Ivan,

Det er meget forskelligt hvor meget personer sveder. Nogle sveder meget andre næsten intet. Til dit spørgsmål om det er godt eller skidt - så kan man sige, at du blot skal være ekstra opmærksom på at du får væske nok når du dyrker idræt. Hvis du ikke får nok væske - så er det skidt!

Hilsen
HenrietteHej Henriette, tak for dit svar.

Men... du skriver at jeg skal drikke væske nok !!

Er vand det bedste, hvad med tabet af andre stoffe som f.eks. salt o.a.

Har set reklamer for forskellige energi drikke.

Selv mener jeg ikke jeg har behov for ekstra energi - dyrker motionen for at holde min vægt
evt. tabe et par kilo. 184 høj vejer 83 kilo og er kraftig bygget.

Altså er der forslag til hvad der skal drikkes ?

Hilsen IvanHej Ivan

Jeg kender godt dit problem. Jeg går selv meget til spinning og sveder altid ekstremt meget. Folk kommer med bemærkninger og kommentarer, og det er ikke altid lige morsomt. Især ikke, når jeg efter 3 timer spinning tager mit håndklæde, som har ligget under cyklen for at opsuge det meste sved, op og vrider sveden ud af det henne i affaldsposen. Det mest ubehagelige er, når ens egen sved begynder at nå hen til nabocyklerne. Så er det man virkelig håber, at personen på cyklen ved siden af ikke er sart. Jeg har nu altid ment, at man ikke KAN være sart, for at gå til spinning, for så vil man da hurtigt få problemer....

Jeg må nogle gange undre mig over, hvor alt det vand KOMMER fra. Jeg er ikke specielt stor. 165 cm høj og vejer 55 kg, men alligevel sveder jeg mere end nogle af de "kraftigere" mennesker til spinning...

Jeg ved ikke om det er en skrøne, men jeg har hørt noget om, at hvis man sveder meget, er det et tegn på, at ens forbrænding er god... Men det er jo ogås lidt farligt at stole på sådan en påstand, for det er, som Henriette også siger, meget individuelt hvor meget man sveder.

En zoneterapeut fortalte mig engang, at en af grundene til, at jeg sveder så meget er, at jeg ikke drikker væske NOK... Jeg er en TORSK til at drikke vand i løbet af dagen. Ofte får jeg kun de 3-4 liter væske, som jeg drikker mens jeg er til spinning. Zoneterapeuten sagde, at når man ikke drikker nok væske, udskiller man mange af sine affaldsstoffer igennem huden. Jeg syntes det lød logisk, netop fordi jeg ikke drikker ret meget. Men når jeg prøver at drikke meget vand i løbet af en dag oplever jeg ikke, at jeg sveder mindre til spinning. Måske tværtimod!

Mit råd til dig er at du drikker meget væske før, under og efter timen også selvom det måske ikke får dig til at svede mindre. For væsken betyder utrolig meget i forhold til din præstationsevne. Din maksimale ydeevne falder med 10 53 ved en dehydrering på 1 53... Eller noget i den retning. Jeg kan ikke lige huske, hvem der fortalte mig det, og hvis det er snothamrende forkert, så ret mig endelig... Pointen er: Det er VIGTIGT med væske!

Jeg synes ikke du skal drikke en massse energidrikke for at få mere væske.. De er ofte bare mere vanddrivende, og personligt synes jeg ikke de virker. Mange gør i stedet det, at de blander vand og cola 1:1 for at have noget sukker. Det er selvfølgelig også fint nok, men jeg går ikke ind for cola eller nogen anden form for sodavand, da de skyller alle de vigtige vitaminer og mineraler ud af kroppen. Men i moderat brug er det vel okay, hvis man ikke KAN undvære noget sukker.Spinningmusen!! Læser til Proffessionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Hej Ivan

Hvorfor nogen sveder mere end andre er et spørgsmål jeg har mødt mange gange - men desværre har jeg også hørt mange forskellige svar... ! Jeg tror ikke der nogen der rigtigt ved, hvilke mekanismer der styrer svedproduktionen, så derfor er det svært at komme med nogen generelle forklaringer.

Men det er rigtigt som Henriette skriver, at det ihvertfald er vigtigt at du får væske nok. Når du udskiller så store mængder, skal det erstattes for at kropppen kan fungere optimalt.

Men det er ikke rigtigt, at man sveder mere hvis man har drukket for lidt. Når kroppen mangler væske gør den alt for at holde på den væske den har tilbage. Det betyder at affaldstofferne i urinen opkoncentreres og at svedproduktionen i nogen grad nedsættes. Men det er jo en balance mellem at kunne komme af med varmen og holde på væsken.

Det er heller ikke rigtigt at kroppen udskiller affaldsstoffer gennem huden - dette sker kun gennem nyrerne - men for at kunne svede udskiller svedkirtlerne små mængder af salt, for på den måde at kunne "trække" vandet ud gennem huden. Derfor mister man også en del salt når man sveder og når dette - som i dit tilfælde - sker i store mængder, kan det være vigtigt også at tilføre kroppen ekstra salt. Derfor er der i mange sportsdrikke tilsat forskellige slags salte og de kan derfor være at foretrække frem for vand. Man må dog helst ikke få for meget sukker under træningen, det er bedst at vente med det til efter.

Det blev måske en lidt for "teknisk" forklaring - men jeg uddyber gerne hvis I har nogen spørgsmål.

Hilsen Mikkel
ja du klam og stinker langt væk din klamme møg sæk!!!!! nstramme fisse -ja du klam og stinker langt væk din klamme møg sæk!!!!! nstramme fisse -
Klik her for at komme til gomotion.dk